10 найкращих сортів баклажан для відкритого ґрунту

10 кращих сортів баклажанів для відкритого грунту

 

Баклажан – овоч серед сортів якого може знайти собі до душі будь-який гурман, і якого б розміру, кольору, врожайності ви не вважали за краще, є з чого зробити вибір. Їх запікають, з них роблять смачну та апетитну ікру, гасять, готують рагу та інші страви. Більше того, із цих овочів можна зробити заготовки на зиму. Їх називають у народі синіми.Розглянемо найкращі з них.

Сорти насіння баклажанів представлені в каталозі нашого інтернет-магазину :

Ранні сорти баклажанів

Ранні баклажани хороші не тільки швидким дозріванням довгоочікуваних овочів, але й можливістю отримати повноцінний урожай у північних регіонах. фермерів та садівників.

Баклажан “Бібо”

Це білошкірий баклажан із суперраннім визріванням. Через 60 – 70 днів ви зніме з одного куща до 15 рівних і гладких білосніжних овочів вагою до 500г. Невибагливий, і добре запилюється і визріває як у теплиці, так і в ґрунті.

Баклажан “Віра”

Ранньостиглий сорт баклажанів для відкритого ґрунту та плівкових укриттів.

Період від сходу до технічної стиглості 110-115 днів. Рослина невисока, розлога. Кущ компактний, заввишки 70-75 см. Плоди грушоподібної форми, яскраво-фіолетового забарвлення, товсті.

Баклажан Вирощування у відкритому ґрунті, вибір сорту

Маса одного баклажану у повній зрілості від 150 гр. до 200 грн. М’якуш блідо-жовтий, дуже ніжний, не гірчить. Придатний для тривалого зберігання. Врожайність 8-10 кг/м2.Сорт насіння баклажанів стійкий до різних видів захворювання.

Баклажан  “Донецький урожайний”. 

Ранньостиглий, вегетаційний період від масових сходів до першого збору 120 днів. Кущ компактний, висотою 38-47 см. Плоди циліндричні, темно-фіолетові, в стані біологічної стиглості коричнево-бурі. Поверхня плода блискуча, гладка, середня маса 124-135 г.

Насіння баклажанів, вигідна оптова ціна

М’якуш середньої щільності, без гіркоти. Смакові якості плодів високі. Лежкість та транспортабельність відмінні. Окрім відкритого ґрунту з успіхом вирощують у весняних теплицях.

Баклажан “Чорний красень”

Сорт чорний красень відрізняється ідеальним темним відтінком, плоди невеликі, до 200г, але з одного кореня можна зняти до 3 кг. Через 70 – 80 днів дає дружний урожай, але варто берегти від перших заморозків, потребує додаткового укриття.

Баклажан “Сніговий”.

Ранньостиглий сорт баклажан. Рослина індетермінантна, компактна, добре облистнена. Плоди великі, циліндричні, білого кольору середньою масою 220 – 300 гр. М’якуш білий, соковитий, ніжної консистенції.Вирощують як у відкритому, так і закритому грунті.

Хвороби та шкідники баклажанів

Завдяки відсутності салону, що надає іншим сортам гострого смаку, може використовуватися для дієтичного харчування. Висока врожайність — 10 кг/м2.

Середньостиглі сорти

Ці баклажани краще використовувати для регіонів, де відсутні несподівані заморозки, або вирощувати в теплиці. У зв’язку з тривалішим терміном визрівання, ніж у скоростиглих, варто уважно стежити за температурою в теплиці. Чим стабільніша температура і вологість, тим багатшим буде врожай.

Баклажан “Алмаз”

Один із найулюбленіших баклажан садівників середньої смуги. Вважається карликовим кущем, але дуже гіллястий, формується у вигляді кульки. Термін визрівання до 80 днів. З одного куща можна отримати до 8 кг. Вага плодів до 180 г. Утворення квіток відбувається у від червня до серпня, і плодоношення у зв’язку з цим, тривале.Плоди формуються у формі циліндра, середня вага – близько 150 г.

10 найкращих сортів баклажан для відкритого ґрунту

М’якуш має зеленуватий відтінок, щільний, позбавлений гіркого присмаку. Рослина за відгуками овочівників, невибаглива та стійка до ураження грибковими хворобами. Плоди мають відмінну лежкість і зберігають відмінний товарний вигляд при тривалому транспортуванні.

Баклажан “Геліос”.

Середньо-ранній сорт. Вегетаційний період від сходів до технічної стиглості 95-120 днів. Кущ сильно-рослий, висотою 70-100 см. Плоди великі, овальної форми, в біологічній стиглості червоно-фіолетового забарвлення, масою 200-300 г. М’якуш щільний, кремовий, ніжний і смачний. Вирощувати баклажани рекомендується через розсаду.

Баклажан “Гандія”.

Середньостиглий сорт для відкритого ґрунту та плівкових укриттів. Період дозрівання від сходів до збирання врожаю від 105 до 150 днів. Рослина висока, розлога. Плоди білі, з прекрасними яскравими фіолетовими смужками. Маса одного баклажану у повній зрілості від 150 гр. до 200 грн. М’якуш блідо-жовтий, дуже ніжний, не гірчить. Придатний для тривалого зберігання.Сорт насіння баклажанів стійкий до різних видів захворювання.

10 найкращих сортів баклажан Сорти для відкритого ґрунту

Якщо ви плануєте вирощувати баклажани на вулиці, потрібні відповідні морозостійкі сорти. У середній смузі, навіть найтерплячіший до перепадів температури, овоч вимагає укриття на період нічних заморозків. Для теплиці ідеально підійдуть лише районовані гібриди.

Баклажан “Олексіївський”

Високоврожайний сорт баклажанів, який має попит серед городників. Кущ має середню розлогість, досягає у висоту 50-60 см. Плоди темно-фіолетового кольору, циліндричної форми відрізняються добрими смаковими якостями, у тому числі в консервованому вигляді. Щільна м’якоть має білий колір, без гіркоти. Маса кожного баклажану досягає 200 грамів. До збирання врожаю проходить близько 110-130 днів. Сорт Олексіївський стійкий до тютюнової та огіркової мозаїки. Посів насіння на розсаду починає проводити в останній декаді березня, а висаджувати рослину у відкритий грунт варто не раніше, ніж у 20 числах травня.

Баклажан   Бичье серце”

Не терпить весняних заморозків, тому у відкритий ґрунт висаджувати після їх закінчення. Округлі плоди вагою до 300 г, кущ до 80 см, врожайність приблизно 8 – 12 кг. Невибагливий у агротехніці, але не терпить переливів.

Залишити відповідь